De Duurzame Skaters

Wij zijn trots om te mogen melden dat wij dit jaar sponsor mogen zijn van de Duurzame Skaters. Samen met Tomra collection solutions hebben wij het team in Duurzame teamkleding gezet en gaan wij een mooie samenwerking aan om duurzaamheid in de sport te verbeteren en de bewustzijn te verhogen voor de noodzaak van het inzamelen en het hergebruik van materialen.

skaters

Vorig jaar maakten de Duurzame Skaters als ploeg hun debuut in de nationale marathoncompetitie, in de B-divisie. Door hun goede resultaten dwongen Bart van der Vlugt en Christiaan Grigoleit promotie naar de A-divisie af. Vervolgens is besloten om als ploeg collectief deze stap te maken, zodat we een mooie ploeg op het hoogste niveau hebben staan en samen op jacht kunnen naar ereplaatsen. Johan Hendriks en Guus Heijnen zullen daarom ook promoveren. Tijs van der Steen maakt de ploeg compleet, nadat hij in vorige seizoenen bewezen heeft in de A-divisie thuis te horen. In 2013 werd hij Nederlands Kampioen in de B-divisie.

De overstap naar het A-peloton betekent echter niet dat de Duurzame Skaters de B-divisie vaarwel zeggen. Drie nieuwe enthousiaste rijders zullen deze zomer onze kleuren verdedigen bij de beloften. De geheel nieuwe B-ploeg bestaat uit Cas van Trierum, Christoffel Hendriks en Mark van der Harst. Alle drie kwamen ze afgelopen winter uit in de 1e Divisie van het marathonschaatsen en gaan deze zomer gezamenlijk op wieltjes op zoek naar goede resultaten.

Op 27 april heeft in Oldebroek de eerste wedstrijd om de KNSB Marathon Cup plaats gevonden. Daar zijn de Duurzame Skaters voor het eerst in het nieuwe tenue van start gegaan!

Meer over de Duurzame Skaters: www.deduurzameskaters.nl
Meer over Tomra collection solutions: www.tomrasystems.nl