Droom of Waarheid in 2014?

Het is een droom, toch?
Ik droomde dat ik zaadjes in mijn eigen achtertuin had geplant en dat deze zaadjes uitgroeiden tot  een prachtige eigen ontworpen fiets.

Of is het toch niet een droom?
De ontwikkeling op biobased gebied gaan snel en met een plantaardige vezel als vlas of hennep in combinatie met een op PLA gebaseerde biohars moet het toch mogelijk zijn!
Alle grondstoffen uit de eigen tuin!

Ik had hoop op Museeuw bikes. Zij hebben voor hun frames de carbon vezels al vervangen door vlas vezels en claimen dat behalve de duurzaamheid ook de kwaliteit verbeterd wordt.
Helaas blijkt, door mijn ervaringen, de betrouwbaarheid van deze organisatie op dit moment nog niet al te groot en de hars en fabriek is vooralsnog niet duurzaam, dus even nog niet.

En wat dan over de biobased scooter. Die is er al en dan moet een fietsframe toch ook een koud kunstje zijn. Helaas lijkt de toegepaste hars toch niet zo biobased te zijn als beweerd maar wie weet in de toekomst!

Prachtige ontwikkelingen die ik blijf volgen maar op dit moment is de duurzaamste fiets die ik ken de bamboefiets.
Behalve het framemateriaal van bamboe is de fiets gemaakt op basis van fair trade, met duurzame gereedschap geproduceerd en geeft mensen in Afrika eerlijke kansen om zelf geld te verdienen aan een prachtig product.

DuurzaamSport werkt daar graag aan mee en wij promoten en verkopen deze bamboe fietsen.

En ja, echt waar! Bamboe kan gewoon in de achtertuin verbouwd worden!!