Optimaal Duurzaam zwemmen met deze Bleed zwemshort

Gerecycleerde PET in optimale vorm. Van waterflessen tot watershorts!
De bijgevoegde hennep geeft de broek een bijzondere structuur en maakt deze heel fijn draagbaar.
Voor perfecte functionaliteit zorgt de speciale water en vuilafstotende BIONIC-FINISH ® coating voor.
Het gehele proces vind plaats zonder gebruikmaking van chemicaliën!

Materiaal 85% recycled polyester en 15% hennep

De ritsen zijn van waterdichte Aqua Guard ®

Kleur: vintage blauw

Te koop in onze webshop


Bleed over Hennep:
Hennep in een broek? Is dat geen gekke gedachte! Nee, want de natuurlijke vezel hennep heeft verschillende voordelen. Hennep is huidvriendelijk en daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien profiteert de drager van de optimale kenmerken van de hennep textiel omdat deze een koelend effect op warme dagen heeft en tijdens koude dagen de lichaamswarmte opslaat en terug voert naar het lichaam. Cruciaal voor verwerking in onze kleding  is echter het begrip duurzaamheid. Omdat hennep zeer duurzaam is tijdens de teelt en ook geen gebruik van giftige meststoffen en onkruidverdelgers nodig is.

Bleed over gerecycled polyester:
100% van PET-fles gerecycleerd. Zonder toxische residuen.
Bovendien vrij van de stoffen die vrijkomen uit de milieutoxine PTFE (polytetrafluorethyleen) welke door veel fabrikanten worden toegepast voor functionele kleding en die vermoedelijk het veroorzaken van kanker kunnen bevorderen.

Bleed over Kleurstoffen:

Al onze prints zijn zeefdrukken op waterbasis en PCB-vrij. Alle kleuren van onze stoffen zijn gekleurd in overeenstemming met de strenge richtlijnen GOTS zonder gebruik te maken van zware metalen. Ook de kleur zwart is geheel zonder zware metalen. Het bleken met witte kleur is alleen gebaseerd op zuurstof niet door het gebruik van chloor.