Madnes Festival 2014

734355_683387745013230_1607762064_nMadnes is een prachtig duurzaam sportief festival op Ameland en combineert surfen, skaten, muziek en duurzaamheid.

Dit jaar op 4, 5 en 6 juli.

Vanaf 1 februari begin de kaartverkoop! Wees er snel bij als je duurzaam wilt genieten!

Zie onderstaand filmpje over het prachtige duurzame karakter van het Madnes festival:

MadNes is in de zomer van 2007 ontstaan op het strand waar het gehouden wordt, Strand Nes. Vier vrienden die als strandwacht voor hun ‘baas’ Floris werken. De volgende dialoog markeert het absolute begin van MadNes.
‘Tjonge jonge Floris, wat is het hier mooi met zonsondergang.’ ‘Ja jongens, jullie zijn niks gewend he. Wij eilanders komen hier eigenlijk ons bed niet meer voor uit.’ (stilte en bi…er-drink-geluiden) ‘Zeg Floris, mogen wij geen muziek festival organiseren hier?’ ‘Prima jongens, het strand is van mij, ik zorg voor een feesttent en catering en jullie voor de rest.’ ‘Oh, ok.’
Zie hier de gehele ontstaansgeschiedenis van MadNes. Niks marktonderzoek, trendanalyses en gebruikers-profiel-schetsen, een mooie ingeving is genoeg. Zo begon het, en voor het wisten liep het volledig uit de hand. We hebben zelf met totale verwondering rondgelopen op MadNes. Opeens bleek onze wilde plan honderden mensen aan te spreken.
Gecombineerd met de lol die we beleven tijdens het organiseren vrees ik dat we nog dit nog heel lang gaan doen. We hebben er zin in!!!!

MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer en zal komend jaar haar 7e jaar vieren op strand Nes, Ameland. Kite-, wind- en golfsurfen tot je erbij neer valt met eigen materiaal, demo materiaal of tijdens de clinics. Daarna één van de twee halfpipes onveilig maken, los gaan bij 25 dikke bands en DJ’s en rondjes draaien in het kleinste reuzenrad van Europa!

Zie promo filmpje:


Surfrider Foundation Holland

SFH is onderdeel van de wereldwijde Surfrider organisatie zet zich in voor de 3 zaken die voor jou als surfer en strandliefhebber het meest belangrijk zijn; schoon water, schone stranden en behoud en bescherming van surfspots.
Surfrider_holland_logo
We werken aan deze doelen middels voorlichting, educatie, campagne voeren, lobby, onderzoek en advisering. SFH is afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en mensen die zich op actieve wijze willen bezig houden met het beschermen van de zee, de kust en de surfspots.MadNes en Surfrider Foundation delen een grote liefde voor de zee en het strand. Een schoon strand als het even kan! Samen met MadNes bezoekers proberen we ieder jaar onze impact zo gering mogelijk te houden. “All we leave are footprints and all we take away are great memories…
Beachclean
Samen met de Surfrider Foundation presenteren wij vol trots wederom de Surfrider Beach Clean Up. Het idee is simpel, maar de beachclean is een onmisbaar onderdeel van MadNes. Na MadNes is het strand natuurlijk vies. Helaas gooit niet iedereen zijn afval netjes in de afvalbal namelijk. Geen surfer zit op vieze stranden en vervuilde zeeën te wachten, we gaan dus opruimen. Onder het motto don’t destroy what you came to enjoy.