Zonne fiets Maxun One

Stel je voor dat je kunt fietsen volledig door de kracht van de zon. Tot nu toe werd dit vrij onmogelijk gedacht maar met de uitvinding van de Maxun zonne-fiets is het onmogelijke mogelijk geworden.
De zonnepanelen leveren energie voor een snelheid van 25 km / h.

De zonne-fiets is ontworpen en gebouwd door Albert van Dalen en is zeer licht, sportief en gemaakt om snel te kunen rijden.
Ondanks de zonnepanelen rijdt hij bijna net zo licht als een racefiets. De zonnepanelen zijn klein genoeg om gemakkelijk rijden tussen het andere verkeer toe te laten en groot genoeg om goed te presteren zelfs op een semi-bewolkte dagen. Een kleine batterij levert energie bij afwezigheid van zonlicht.

Rijden op zonne-energie is echt een unieke ervaring.
Je zult vaak anderen inhalen die verwonderd kijken van wat was dat?

Het voordeel ten opzichte van een gewone e-bike is de afwezigheid van grote batterijen; dit maakt de Maxun lichter dan elke e-bike namelijk maar 17kg. In plaats van rond te sjouwen met zware accu’s die moeten worden opgeladen voordat u kunt rijden, kunt u nu rijden, dag na dag, zonder afhankelijk te zijn van het opladen.

De ontwikkeling van de zonne-motor was een technische uitdaging; Alle componenten zijn van het hoogste niveau, zoals de zonnecellen, waarvooreen superieure, antireflecterende, verliesarme coating ontwikkeld moest worden. Aerospace materialen worden gebruikt om het gewicht van de gehele solar motor verminderen tot 17kg maar ook sterk genoeg om stabiliteit te waarborgen bij het rijden met hoge snelheid op slechte wegen.

Bij de Maxun zonnefiets komt high tech, design en gebruiksvriendelijkheid bij elkaar.
Omdat het de eerste zonne-fiets van zijn soort in de wereld is het heet de “One”.
Deze zonne-fiets is helaas nog niet te koop maar hou de site www.maxun.cc in de gaten !