Mijn duurzaamste sportproduct

pomp2Ik weet niet meer exact wanneer ik het gekocht hebt. Het moet wel ergens in het prille begin van mijn wielerleven geweest zijn en die is, vind ik althans zelf, best al lang. Gezien de gemiddelde leeftijd wat tegenwoordig nog over de wegen zoeft ben ik in principe nog een groentje maar toch heb ik al een behoorlijk aantal kilometertjes weg getrapt. Veel versleten buitenbanden en ontelbare lekke binnenbanden hebben mij op weg geholpen in deze pakweg 30 jaar van wielerplezier. Al deze bandjes opgepompt door mijn duurzaamste sportproduct wat ik bezit namelijk mijn fietspomp.
Ontelbare barren moet er door deze pomp geproduceerd zijn en de slijt zit er nog steeds niet in.
Hij pomt nog net zo snel een band vol dan 25 jaar geleden. Oke, ik heb een keer een rubbertje moeten vervangen maar dat is ook alles.
Ik weet niet of deze pomp duurzaam is geproduceerd maar gezien zijn staat van dienst is elke joule energie die is besteed aan de productie van deze pomp aan duurzaamheid waard geweest !