SandwichBike

Op de Eurobike hadden wij een heel prettige kennismaking met de Sandwich bike.
Strak sturend en comfortabel rijdend over het beursterrein was het een unieke ervaring.
Het frame van de sandwichbike is gemaakt van houten multiplex en afgemonteerd met mooie degelijke onderdelen.

De Sandwichbike is ontworpen door Pedalfactory en wordt geleverd als een soort IKEA bouwpakket.
Vier stukken (duurzaam geproduceerd) hout, een paar aluminium buizen, twintig schroeven en een imbussleutel.
Maar ook twee wielen, een ketting, een zadel en twee trappers.

WP_002415

 

 

 
De Sandwichbike is ontstaan in 2007 toen Basten Leijh zich voor nam een duurzame fiets te ontwikkelen die plat kan worden vervoerd en die de koper zelf in elkaar kan zetten.
De onderdelen worden zoveel mogelijk regionaal geproduceerd om het transport en impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

Wie een Sandwichbike koopt krijgt niet alleen een fiets en een design product, maar vooral ook een denkwijze.
“We hebben het productieproces van fietsen goed tegen het licht gehouden en onszelf de vraag gesteld: hoe kan het duurzamer en efficiënter? We willen een stukje bewustwording creëren”


laatste nieuws:

Sandwichbikes genomineerd voor Fiets Innovatie Award:

De onafhankelijke jury van de Fiets Innovatie Award 2015 heeft maandag 19 januari bekend gemaakt dat de Sandwichbikes Van Gogh Serie is genomineerd voor de tiende Fiets Innovatie Award. De nominatie is een erkenning voor het succesvolle Sandwichbikes concept dat is voortgekomen uit het streven om alle aspecten van de fietsindustrie te innoveren.

De Sandwichbikes Van Gogh Series bestaat op dit moment uit een 5-tal die gebaseerd zijn op schilderijen van Vincent van Gogh. Door de presentatiemogelijkheden van de Sandwichbikes, het kunnen toepassen van de juiste kleurkwaliteit en de samenwerking met het Van Gogh museum, is een unieke fietsmodellen serie ontstaan

De mate van innovatie van de inzendingen voor de Fiets Innovatie Award wordt bepaald aan de hand van functionaliteit, product combinaties, vormgeving, materiaalkeuze en ‘branding’. De nominatie van Sandwichbikes voor de Fiets Innovatie Award is daarmee een bevestiging dat die Sandwichbikes eigenschappen uniek zijn in de fietsbranche.

Bovendien is het mogelijk om het Sandwichbikes frame volledig te personaliseren. Deze optie biedt onder andere voor bedrijven een unieke toegevoegde waarde in de presentatie. Bedrijven en merken kunnen hun eigen verhaal vertellen met Sandwichbikes. Samen met het opvallende design van Sandwichbikes levert dit een unieke uitstraling, die erg veel attentiewaarde en aandacht oplevert. Sandwichbikes is een “conversation piece” bij uitstek!

Tijdens de Nationale (E)-Bike Testdagen wordt bekend gemaakt of de Sandwichbikes Van Gogh Series de Fiets Innovatie Award 2015 mee naar huis mag nemen.

Te zien, te voelen en te koop o.a. bij Cycle Nation in Arnhem