Sport4Nature RunForestRun

Het SPORT4NATURE label  geeft aan dat de organisatie RunForestRun een vast bedrag van iedere inschrijving van een van hun evenementen afdragen aan een concreet natuurproject in het gebied waarin het evenement wordt georganiseerd.
Deze evenementen vinden plaats in de mooiste natuurgebieden van Noord Oost Nederland.

Hielke-Roelevink-02
Volgens organisator Winfried Bats van RunForestRun:

Het is onze missie in ieder gebied waarin wij sportevenementen mogen organiseren doneren aan de natuur en daarmee iets concreets achterlaten. De funding krijgt een duidelijke natuurbestemming.
Crowdfunding door sport en voor de natuur dus. Iedere deelnemer levert een wezenlijke bijdrage aan de natuur. Na ieder evenement communiceren wij wat het evenement heeft opgeleverd en presenteren wij doorlopend het  totaalbedrag dat  SPORT4NATURE in totaal heeft opgebracht.

lg_runforestrun_race-serie_2015-2016_125pxDe evenementen die wij aanbieden zijn voornamelijk Trailrunning evenementen en dat is het nieuwe lopen. Weg van het asfalt, uit de stad, terug naar de natuur. Meestal over lange afstanden vanaf marathon lengte. Maar of je nou korte of lange trails loopt, het principe is hetzelfde: genieten van de natuur, smalle paden, afwisselende ondergrond, hoe meer klimmen en dalen des te beter, sportiviteit gaat voor het wedstrijdelement.
Het verschil met wegracen is dat je daar veelal tegen elkaar racet en bij trailrunning race je met elkaar, beleef je samen en strijd je tegen de elementen van de natuur en het parcours.

Meer info over de komende evenementen in 2016 en Sport4nature: www.runforestrun.nl

Niek-Bouwen_03_slider