Stichting tegenkracht voor sport tegen kanker

Stegenkracht-logo2porten tijdens kanker voor sneller herstel!

 

Stichting Tegenkracht zorgt voor het aanbieden van de juiste faciliteiten en begeleiding  van sportieve activiteiten voor mensen tijdens de periode van kanker in de gedachte dat sport en bewegen een positief effect heeft op het fysiek gestel en dat men mentaal sterker de behandelingen van kanker kan doorstaan.
Daarnaast komt het ten goede aan het herstelvermogen.
Daarom helpt Tegenkracht, stichting kanker en sport kankerpatiënten aan een sportplan op maat in samenwerking met bestaande fysio, sportaanbieders en centra.

Volgens Tegenkracht krijgen veel kankerpatiënten te maken met conditieverlies, vermoeidheid, angst, pijn en onzekerheid en actief revalideren helpt dit te verminderen.

Tegenkracht gaat uit van jouw sportwens. Het sportadvies hangt af van wat jij wil en kan. Na het intakegesprek volgt een uitgebreide sportmedische keuring bij een aangesloten sportarts. Het sportmedisch advies, jouw persoonlijke wensen en doelstellingen bepalen het begeleidingstraject.

De sportbegeleiding op maat van Tegenkracht werkt waar mogelijk volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. Je voelt je sterker.


Start een actie:

Voor de financiering van deze stichting is uiteraard geld nodig.
Divers sportieve activiteiten, zoals de city swim in Zwolle, doneren hun opbrengst aan de stichting  Tegenkracht.

Wil jij ook in woord en daad uitdragen dat Tegenkracht goed werk doet. Jouw actie helpt
anderen die het hard nodig hebben. vertel ons over jouw eigen actie. Samen maken we er een succes van. Kom in actie!

 

images6PS8EW5ALe Mini Tour de France:

Tegenkracht organiseert ook zelf een prachtig evenement de “Le Mini Tour de France” waarbij alle opbrengsten naar het goede doel gaan.

Le Mini Tour de France zal dit jaar voor de 6e maal plaatsvinden van 3 mei tot 10 mei 2015. Voor het aankomende jaar zal er net als vorig jaar naast een fietsprogramma ook een wandelprogramma aangeboden worden, want ook wandelen in en rondom Luc en Diois is onvergetelijk.

Le Mini Tour de France is een sportieve week zijn, waarin fietsen en lopen centraal staat. Maar ook gezelligheid, genieten van de omgeving en heerlijk eten en drinken zijn inbegrepen. Het event wordt georganiseerd om de opbrengst ervan aan het goede doel, stichting Tegenkracht te schenken.

De week is voor iedereen toegankelijk die van fietsen of wandelen houdt. Elke deelnemer kan kiezen voor een niveau waar hij of zij zich het prettigs bij voelt. Er is een beginnersgroep, een tourgroep en een snelle groep. Elke groep wordt voorzien van een groepsleider die het tempo bepaalt en die de route weet.

meer info en aanmelden:  https://www.tegenkracht.nl/minitour/

 

Wie en wat is Tegenkracht in hun eigen bewoordingen:

Tegenkracht gaat over ongebaande paden. Wij willen dat in 2020 alle kankerpatiënten de mogelijkheden hebben om sportief te revalideren. Is het niet linksom, dan is het wel rechtsom. Als goed doel maken wij mogelijk dat kankerpatiënten kunnen sporten.

Tegenkracht is pragmatisch. Wij ruimen praktische bezwaren uit de weg en kijken altijd naar oplossingen. Het is nog nooit voorgekomen dat het niet gelukt is. Sporten en behandelen van kanker gaan heel goed samen. Doe het op maat en doe wat bij je past.

We zijn optimistisch. Wij helpen waar we kunnen, want we weten wat het is. Wij stimuleren jou, we motiveren en helpen jou. Uit positieve emotie en kracht zijn wij ontstaan. Want sport geeft afleiding en helpt om sterk in je schoenen te staan.

Toen oprichter en bedenker Jelle Wolthuizen het idee van het sporten door kankerpatiënten uitwerkte, stuitte hij op tal van uitdagingen. Hoe bouw je een organisatie, hoe bouw je een netwerk, en hoe organiseer je een constante geldstroom. In de loop der jaren is Tegenkracht gegroeid naar de organisatie die het nu is, met een groot netwerk aan samenwerkende sportartsen, sportscholen, begeleiders en wetenschappers.

Wil je een actie beginnen, wil je donateur worden of wil je meer informatie? Kijk dan op: www.tegenkracht.nl

tegen