UpCycLinK van Ootmarsum naar Washington

WP_002038

foto: Jan Wullink met bamboe fiets bij NK Spandoek tijdens NK Wielrennen Ootmarsum 2014

Spandoeken die gebruikt zijn tijdens het NK wielrennen 2014 in Ootmarsum, zijn als grondstof gebruikt voor een bijzonder tas. Het is een zogeheten UpCycLinK Tas met een boodschap, die een plek heeft gevonden op de expositie van Duurzaam Nederlands Design in de Nederlandse ambassade in Washington.

reUse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De expositie draagt de naam ‘ReUse, ReTouch, ReDutch’ en hier werden de mooiste en duurzaamste ontwerpen uit Nederland tentoongesteld aan het Amerikaanse publiek.
Deze Tas is ontworpen door Ellen Willink voor Koninklijke TenCate. Een hele eer voor deze ontwerpster uit Den Bosch om daar in Amerika te mogen exposeren. De ‘UpCycLinK Tas met een boodschap’ is ontstaan uit een samenwerking van kunstenares Ellen Willink  en het bedrijf DuurzaamSport uit Vasse. Dit bedrijf promoot duurzaamheid in de sport door producten te maken met het hergebruik van afgedankte materialen.

washington

foto: De UpCycLinK Tas met een boodschap tussen de andere Nederlandse duurzaam design winners.

Op deze manier zijn  ook  ‘de UpCycLinK Tassen’  ‘geupcycled’ van gebruikte spandoeken en afgedankte fietsbanden tot prachtige stoere en unieke draagtassen. Het is een perfect middel voor organisaties en bedrijven om hun duurzaamheid aan relaties te tonen. De spandoeken uit Ootmarsum zijn dus terug te vinden in Washington waar de prestigieuze ‘Duurzaam Nederlandse Design Expositie’ plaatsvindt.